sábado, 9 de junio de 2012

 

Santa Perpètua en contra les retallades en educació


Unes 700 persones es mobilitzen a Santa Perpètua en contra les retallades en educació

Correu electrònicImprimeix
Valoració d'usuari: / 3
PitjorMillor 
Manifestació a favor de l'Educació Pública de QualitatActualitat - Educació
Unes set-centes persones, segons dades de la Policia Local, van participar dijous 7 de juny a la manifestació en contra de les retallades en l'educació pública. Amb xiulets, timbals i cassoles, els participants a la manifestació van cridar a favor d'una educació pública de qualitat i l'eslògan més corejat va ser No retalleu, el nostre futur'.  La marxa, que va durar aproximadament 90 minuts, va recórrer l'avinguda Onze de Setembre, l'avinguda Mossèn Jacint Verdaguer, la Rambla i va finalitzar a la plaça de la Vila. El trànsit es va veure afectat a les vies per on va transcórrer la marxa, amb talls a la circulació d'un quinze minuts. Les AMPA de les escoles públiques de Santa Perpètua van convocar la manifestació fa uns dies i va ser, precisament, un representant de cada associació de mares i pares, els encarregats d'encapçalar la marxa darrera d'una pancarta amb el lema de la convocatòria: Per una educació pública de qualitat.
A la plaça de la Vila es va fer la lectura del manifest unitari de les AMPA que demanava la implicació de tota la ciutadania per exigir una educació de qualitat, com a pilar fonamental de la societat. Una vegada finalitzada la mobilització la membre de les AMPA del Bernat de Mogoda, Núria Anguita, es va mostrar ''satisfeta'' pel desenvolupament de la marxa i va expressar que ''les escoles continuaran adherides als Dimecres grocs com a protesta en contra les retallades en educació''. El manifest de les AMPA recordava que l'educació ''és un dret universal i un bé públic al qual tots els ciutadans tenen dret a accedir-hi'' i que ''només l'educació pública pot garantir aquest accés en condicions d'igualtat per a totes les persones i en totes les etapes de la vida''.
El document unitari de les AMPA criticava "l'adopció unilateral de certes mesures, com els augments de ràtio, la desaparició de programes de reforç i suport, la supressió de la sisena hora, les polítiques de substitucions en cas de malaltia o baixa, la retallada de les plantilles dels centres o la important reducció de les partides per a despeses dels centres educatius" perquè "perjudica seriosament el bon funcionament de les escoles".
Les AMPA han manifestat que "la qualitat de l'ensenyament no hauria de patir les tisorades sinó ser de forma clara un dels objectius del govern per superar la crisi i millorar les perspectives del nostre futur econòmic i social".
Els alumnes, pares, mares i professors van sortir caminant des de cadascun dels centres, de forma que es van crear 5 braços de la marxa, que van reunir-se al punt de sortida de la manifestació unitària, a la rotonda de l'escultura de Joan Miró, al passeig de la Florida. Tot i que la convocatòria l'havien fet les AMPA de escoles de Primària de Els Aigüerols, Santa Perpètua, Bernat de Mogoda, Santiga i La Florida, també s'hi van sumar les escoles bressol i els instituts. 
L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i la regidora d'Educació, Neus Garcia, i altres membres de la Corporació local,  també van prendre part a la manifestació. Per la seva part, l'alcaldessa, Isabel Garcia, va expressar que les retallades en educació "no es poden permetre". La regidora d'Educació, Neus Garcia, va destacar ''la unitat de tota la comunitat educativa de Santa Perpètua''.
El color groc va ser el protagonista de la marxa celebrada dijous 7 de juny i a la que van participar unes set-centes persones. La marxa es va desenvolupar sense cap incident.
Clic per descarregar aquest arxiu en format MP3 (mida: 105.49kB)



Foto: La marxa unitària per rebutjar les retallades en Educació i a favor de l'escola pública de qualitat, a l'arribada a la plaça de la Vila de Santa Perpètua Marta Hiraldo
Audio: Lectura del manifest unitari de les AMPA de les escoles de Santa Perpètua
Galeria d'imatges Flickr

Comentarios: Publicar un comentario

Suscribirse a Enviar comentarios [Atom]





<< Inicio

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Suscribirse a Entradas [Atom]

Estadisticas y contadores web gratis
Estadisticas Gratis